Om Vingården®

Namnet ”Vingården®” är registrerat varumärke av grundarna Peter och Madeleine Wallgren.

Vingården bildades 1984 och drivs idag som en ideell förening med öppen redovisning och granskning av revisor. Dess syfte är att driva kristen undervisning och själavård mm. Om du är intresserad av eventuellt medlemsskap kan vi sända stadgarna till dig.

Vingården är inte knuten till något samfund och vill betjäna folk i alla läger.

Vi står för en levande, evangelisk tro fast grundad på bibelordet och bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen. Bibeltrohet är A och O.

Vår vision – själavårdande och profetisk

Vår vision är att betjäna med det radikala Gudsordet som befriar från allt som binder. ”Sanningen ska göra er fria”, sa Jesus.

Innan vi startade Vingårdens heltidsbibelskola fick Madeleine följande bibelställe av Herren. Det anger den mönsterbild som vi fortfarande har.

Honom predikar vi genom att förmana varje människa och undervisa varjemänniska med all vishet, för att ställa fram varje människa som fullkomlig i Kristus. För det målet arbetar och kämpar jag i hans kraft, som verkar mäktigt i mig. (Kolosserbrevet 1:28, 29 Folkbibeln).

I mån av tid vill vi vara resurspersoner, ge råd och själavård. Vår främsta gåva är att undervisa i tal och skrift. Många har genom åren hört av sig och berättat om hur de blivit hjälpta när de tagit del av undervisningen.

I Herrens vingård, (Jesaja 5, Lukas 13, Joh 15:2 m fl) blir varje planta tuktad. Syftet är inte att skada plantan, även om det kan se så ut när den skärs ner, utan att den ska bära mer frukt.

I profetisk och själavårdande tjänst tuktas också vi själva för att bära mer frukt i Guds rike.

Genom litteratur, undervisning och själavård vill vi hjälpa Kristi kropp att växa upp till Kristi mognad, Ef 4:13.

Vingårdens bokförlag

Vingårdens förlag började sin utgivning 1984 med boken ”Ständigt växande tro” av Smith Wigglesworth (upplagan är slutsåld). Denna följdes snart med böcker av Madeleine Wallgren.

Vingårdens målsättning är att ge ut böcker med profetisk skärpa som upprättar och läker läsaren till både kropp och själ.

De flesta böckerna har en själavårdande inriktning och bygger på respektive författares egna erfarenheter.

Några av Madeleines böcker finns översatta till engelska.

I webbutiken får du mer utförlig beskrivning av böckerna.

Hur det började…

Det hela började som en internatskola i Skåne, men efter två år tog skrivandet över. Det har sedan blivit både en korrespondensbibelskola och ett bokförlag med inriktning främst på problemlösningar, själens helande och ett liv i Kristus, han som är vår fullkomlighet och vårt hopp. Men undervisningen ska vara allsidig, och därför finns många ämnen att välja bland i både böcker, CD, mp3, DVD-filmer och korrespondensskolan.

Peter och Madeleine har forskat och fördjupat sig speciellt i problemställningar som gäller inre helande, hur man blir fri från känslor av att vara oönskad, social fobi, matstörningar, missbruk, fruktan mm.

Paret har publicerat ett trettiotal böcker på Vingårdens förlag, varav de själva skrivit mer än tjugo (några är dock utgångna).

Deras undervisning är själavårdande och samtidigt starkt bibelförankrad och underbyggs ofta av studier i grundtexten.

En kvinna kommenterade Madeleines undervisning: ”Din förkunnelse liknar inget jag hört tidigare. Den är knivskarp och uppenbarar åhörarens dolda motiv. Ordet skär igenom, men samtidigt förmedlar du helande balsam till värkande själsliga sår.”

Efter en annan konferens kom ett par som lett lovsången under helgen fram och sa: ”Min man och jag har varit anlitade som lovsångsledare på konferenser under många år, men vi har aldrig hört något liknande budskap. Varifrån har du hämtat denna kunskap?”

Inspirationen har kommit från både personlig kamp och samtal med många hjälpsökande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *