Distansbibelskola

Bibelskola per korrespondens

Vingårdens Distansbibelskola

Bibelskolan är för hemstudier, men också utmärkt som kurslitteratur på andra bibelskolor samt i studiecirklar. Den är specialskriven av Peter och Madeleine Wallgren och finns inte utgiven på annat sätt.

Målsättning:
● att hjälpa dig till en levande relation med Herren och
● att ge svar på de flesta frågor man brukar brottas med inför Bibelns budskap
● att föröka hunger efter det levande Gudsordet
● att öka förståelse för Bibelns sätt att lära ut.

Skolan är mycket lätt att repetera. Rubrikerna ger ett lättöverskådligt system, så att du snabbt kan hitta det ämne du söker. Fullt utbyggd blir den en omfattande skola och din uppslagsbok.
Du bygger själv skolan genom att i webbutiken kombinera de ämnen du vill studera. Lägg dina val i varukorgen!

Du får personlig lärarhandledning och kan fråga så mycket du behöver. Du har även möjlighet att få själavård och rådgivning.

Du kan få intyg på genomgångna kurser eller betyg efter särskild prövning (men då måste du resa till Vingården).

Läs gärna omdömen från några elever!

Minikursen består av de ämnen märkta med en stjärna och består av de mest grundläggande ämnena. Kursen är alltså färdigt sammansatt och ger 775 poäng. Du behöver alltså inte kombinera ihop olika ämnen själv.

Vissa ämnen märkta med ett L är ämnen som främst riktar sig till förkunnare och ledare men även andra är välkomna att studera dessa ämnen.

Introduktion

Varje ämne har en poängsiffra efter rubriken som anger brevets omfång (1 poäng = 1000 skrivtecken inkl mellanslag). Du ska samla ihop minst 1.300 poäng för att få börja en kurs första gången. Senare kan du komplettera med mindre antal poäng.
Studiecirklar har förmånliga rabatter. Kontakta oss!
Ämnena har lite olika svårighetsgrad – grundläggande, medel och avancerad. 

Ämnesöversikt

För presentation och prisuppgift av respektive ämne klickar du på länkarna nedan.
Lektioner med nivån “grundläggande” (här markerade med )  är lämpliga för dig som nyss kommit till tro eller vill börja lära känna Herren.

⦁ Guds rikes ekonomi
⦁ Helande
 Jesu sanna mänsklighet
 Vilande tro
Att lyckas väl med sin gåva
Kom in i Guds vila
 Att veta Guds vilja
Tjänstegåvorna – Ef 4:11 om apostel, profet, evangelist, lärare och herde
⦁ Hjälptjänster
Änglar och andemakter
En sann herde
Att bygga på Herrens tempel
Praktisk församlingsledning
Olika slag av bön
Medarbetarna
Auktoritet och underordning
Församlingstukt
Andligt ledarskap
Villfarelse
Själavård och inre helande  Nya lektioner har tillkommit!
 Äktenskapet
 Religioner – människans sökande efter Gud
 Jesus din räddare och du som kristen
Gemenskap och ensamhet
Bön och fasta

Motivationsgåvorna
Kristus i Gamla Testamentet

Uppbyggnad

Varje lektion innehåller följande:

  • Undervisning
  • Övningsfrågor på texten
  • Facit på föregående eller ibland samma lektions frågor
  • Memoreringsvers/verser (en elle två från Bibeln)
  • Tips på litteratur för vidare studier

Skrivning
som du skickar till Vingården för rättning. Skrivningarna är till för din skull, så att du kan testa om du förstått innehållet korrekt, och ditt eventuella betyg grundas inte på dem. Du behöver alltså inte känna att du tävlar med någon mer än dig själv. Skulle du ändå vilja avstå från skrivningar, kan du bara meddela det.

I första utskicket får du, förutom de första lektionerna, en introduktion med förslag till studiemetodik och en förvaringspärm.Du bestämmer själv studietakt. En normalkurs på 1300 poäng tar ett läsår (10 månader) om du läser ett brev på 2 veckor. Det enda vi begär är att du fullbordar en kurs inom 2 år (förlängning kan medges).

Kostnad

Kostnaden motsvaras av det antal poäng du valt. 1 poäng kostar 1:20 och motsvarar cirka 1000 tecken text inkl mellanslag. En normalkurs på 1300 poäng kostar alltså 1.560:-.

Alternativt kan du välja minikursen, som består av de ämnen som angetts med nivån “grundläggande”försett med . Den är lämplig för dig som nyss kommit till tro eller vill börja lära känna Herren. Pris 930:-.

Porto från oss ingår i priset och du betalar portot för de brev du sänder till oss. När fakturan har kommit kan du dela upp betalningen på två gånger, hälften när du börjar kursen och hälften inom 2 månader därefter. (För elever utomlands tillkommer 200 SEK vid korrekt EU-betalning. Vid annat betalningssätt tillkommer ytterligare 100 SEK). 

  • Du som är elev på Vingårdens distansbibelskola får 20% rabatt vid köp av böcker utgivna på Vingårdens förlag och Nils Ibstedt IBE-förlaget. Rabatten dras av när anger koden ”bibelskolelev när du kommer till kassan. 

Studiecirklar har förmånliga rabatter. Kontakta oss!

Vill du köpa en ny version av ett ämne som du läst tidigare får du i regel 50% rabatt. Hör av dig!

Garanti: Returnera det första utskicket inom 14 dagar i oskadat skick om du inte är nöjd med kursen. Sänder du tillbaka kursen inom denna tid behöver du bara betala portot. Bifoga 84 SEK för vårt porto (140 SEK för utlandselever).

Om du avbryter kursen senare kan du få allt resterande kursmaterial, men du kan inte byta in en annan elev i ditt ställe under pågående kurs.

Du kan börja bibelskolan när du vill. Under sommaren kan vi ibland vara bortresta, men du får utskicken och skrivningarna rättade så snart vi kommer hem. (En månads uppehåll kan förekomma juni-augusti).

Vid tentamen (frivillig) tillkommer tentamensavgift. Ring för prisuppgift.