Omdömen & recensioner

Omdömen om Vingårdens Bibelskola på distans

Efter att ha tagit del av Vingårdens litteratur och Distansbibelskola, vill jag lämna mina varmaste rekommendationer. Jag skulle vilja beskriva min egen upplevelse som livsförvandlande! Litteraturen är bemyndigande och sätter oss i direktkontakt med den sanna läraren, Gud själv. Vi lär oss att börja fiska på egen hand, istället för att fastna i beroendeställning. Gud vill helst av allt direktkontakt, eftersom varje människas kallelse är unik, därför är det också så oerhört viktigt att kan förstå vad han faktiskt säger till oss. Vi behöver också lära känna Guds sanna natur och förstå vem han är, för att förstå vem han INTE är. Utan denna urskiljningsförmåga blir det svårt att leva i den frihet som Gud, genom Jesus, har vunnit för oss, han som kallar oss ut ur alla former av träldom och bundenhet.    

Vi som lever i den sista tiden har all anledning att förstå vikten av själsligt helande. Själsliga sår är roten till alla former av relationsproblem, vare sig det är till oss själva, Gud eller varandra. Helade relationer handlar nästan uteslutande om en personlig medvetenhet om de sår vi alla bär med oss, och hur de formar oss. Vingårdens själavårdande litteratur kommer inte ovanifrån, med pekpinnar och fördömelse, utan ges ur medvandrarens perspektiv. Den är inte bara peppande i största allmänhet, utan visar på Guds övernaturliga intresse och resurser i helandeprocessen. Han är inte rädd för våra sår, utan vill hjälpa oss att förstå, för att kunna helas och läkas. Förståelsen i sig är en huvudnyckel i helandet. För Gud är INGENTING omöjligt och hans Ord är till slut det tveeggade svärd som förmår att bryta ner alla fästen!

Min upplevelse är att Vingårdens litteratur förvandlar inifrån och ut. Att bara försöka förändra yttre beteenden helar inte på insidan. Först när vi verkligen förstår våra inre sår, förändras våra yttre beteenden som en naturlig konsekvens. När motivationen kommer från insidan känns ”helgelsearbetet” spännande istället för knäckande. Det är så Guds Ande jobbar!   

Ur ett församlingsperspektiv anser jag att Vingårdens undervisning sitter på nyckeln till sann väckelse. Vi lever i en värld av själslig nöd och trasighet, till och med i våra församlingar. Om vi som kristna ska föröka oss tusenfalt, måste vi själva bli helade först. Helandet i sig ger oss de verktyg vi behöver för att förmedla helande vidare till våra medmänniskor. Först när vi utvecklat detta inre seende, hjärtats seende, breds Guds rike ut på allvar, utan att vi begår våld på oss själva.

Jeanette Hed, Jönköping


TUSEN TACK för er fantastiska bibelskola på korrespondens!!!

Det har verkligen varit en fröjd och mycket helande för/till både hjärta ande, kropp och själ! Det har varit ett genombrott och mycket utvecklande för mig!

Det började faktiskt med att jag fick låna boken ”Nåd som förvandlar” som hade stor inverkan på mig, och sedan bestämde jag mig för att packa med mig några favoritämnen på resande fot! Perfekt timing!

Jag gillar ert sätt att skriva! Busenkelt, klart och tydligt! Skarpt profetiskt många gånger! Men väldigt roligt, avslappnat och personligt!

I Love it!!

Helt rätt helt enkelt!

Sophia Henriksson, Ulricehamn


Frid till er!
Jo jag vill bara berätta vad er Bibelskola per korrespondens betyder för mig. Jag är på imponerad av er och på vilket sätt Gud använder er! Jag har nu gjort sista provet i själavård men kommer nu att använda kunskapen i praktik. Jag försöker använda detta även i mitt jobb som personal vård….

…. Vilken smörjelse du och din man har i era liv, det når överallt till och med i det norrländska skogarna!
Jag förstår nu vad som står i bibeln och gillar när ni har uppgifter när jag ska läsa till exempel Galaterbrevet. Då läser jag och förstår!
Kan inte låta bli att fundera en mänsklig tanke och det är hur man kan lära sig på mycket som ni har gjort, men då säger Den Helige Ande att han är den som gör så vi förstår och lär oss! Men ändå??
Jag längtar efter mer och mer av era ämnen.

…Det är ju så fantastiskt, älskar när ni hela tiden visar på bibelställen och förklarar så bra. ….Jag får nytänkande som jag försöker få in i församlingen, jag är ju inte en gammal kristen utan rätt så ny men brinnande…. Er anda och smörjelse skulle behövas här uppe! Jag är er stamkund och kommer beställa mer ämnen sen!!

Gud välsigne er och jag ber för er så ni kan, orka fortsätta författa och förkunna!

Malin Persson, Lycksele


Tyckt om Vingårdens böcker och CD-undervisning

Vad händer efter döden?

Stort tack för er undervisning om livet efter döden! Nu äntligen faller bitarna på plats om en god och nådefull Gud. Det säger Ja och Amen i mitt hjärta. Må så gott och var välsignade.

Kerstin Emanuelsson


Sårad och orättvist behandlad

Om boken skriver Lena Tamario: ”Förlåtelse, brukar ibland kallas porten till helande. Läser du den här boken kan du bli klar över varför.

De flesta av oss har varit med om att bli svikna och bedragna, och hur bitterheten ligger kvar som grus i skorna år efter år. Det finns en suverän väg till frihet från både bitterhet, självömkan och depression mm. Den lättlästa, smorda undervisningen grundar sig på Guds Ord och författarens egna erfarenheter.

Detta är en bok för alla, läs den, praktisera och ge sen bort den. Denna bok skulle revolutionera Sverige, om den fick bli årets julklapp!”

Lena Tamario

Betyg:  [5 av 5 stjärnor!]


Bibelns människosyn

Anki Kron:

Böckerna från Vingården är alltid bibelenliga, med ett innehåll skrivet på ett klart, lättfattligt och konkret sätt, och med belysande, gripande och ibland humoristiska vittnesbörd.

I just “Bibelns människosyn” finns (bland allt annat) en oerhört värdefull undervisning om sinnets förnyelse, inklusive – till skillnad från allt annat i den vägen som jag läst eller hört – alla behövliga detaljer om hur man faktiskt går tillväga. BibelLÄSNING är en god sak, men räcker inte för sinnets förnyelse. Tack för den systematiska beskrivningen, Madeleine!

Boken har också fått mig att börja läsa Finalkampen igen.

Betyg: 5 av 5 stjärnor! [5 av 5 stjärnor!]


Nåd som förvandlar

Om denna bok skriver Marie Brandt:

”Denna bok beskriver och förmedlar Guds ofattbara obegränsade kärlek på ett enkelt och naturligt sätt. Mycket välsignad och uppmuntrande. Läs den och bli förvandlad av Guds nåd!”

Betyg:  [5 av 5 stjärnor!]

Carina Into på Facebook: “Tack Madeleine!
Dina böcker har gett mig så mycket!
Jag har rekommenderat dem till många!
Du skriver enkelt och lättförståeligt om djupa ämnen!”

Carl-Johan Zackrisson: “Den boken gav mig mycket❤️”

Gunnar Sandström: “En bok som ger ett befriande budskap.”

Konsten att flytta berg

Om denna CD skriver Annika Thalén:

”Den här kunskapen bör varje kristen människa ha! På ett enkelt och självklart sätt undervisar Madeleine om detta som vi själva hela tiden har behov av och kan hjälpa andra med. Livsnödvändig och jättebra!!! *****

Betyg:  [5 av 5 stjärnor!]

Seger i varje frestelse

Om denna bok skriver Ann Karlsson:

DENNA BOK HAR GETT MIG INSIKTER OCH STYRKA ATT LÄTTARE KUNNA BRYTA FIENDERNAS MAKT OCH GETT MIG NY STYRKA OCH HOPP NÄR DET HAR VARIT TUNGT OCH MAN HAR SLARVAT MED DISCIPLINEN .

Betyg:  [4 av 5 stjärnor!]

Prövningar – om ökentider, Guds fostran och lidanden för Kristi skull

Om denna bok skriver Lena Tamario:

”Den mest kompletta bok om prövningar jag läst, helt grundad i Ordet.

Jag tror att de flesta kommer att finna svar på sina frågor här. Lättläst trots sitt tuffa ämne, luftigt upplagd, med korta avsnitt. Läs den och du får hjälp att växa i Kristus! Hälsningar från en prövad syster.”

Betyg:  [5 av 5 stjärnor!]

Kom in i Guds vila

Om denna bok skriver Tanja Östman, Finland:

Det låter nästan för bra för att vara sant… Köttet reser sig och vi vill prestera inför Gud och människor. Bokens budskap är att det är Gud som ska föda fram goda gärningar i oss, att bara det som är fött av Anden behagar Gud och att vi kan gå i förutberedda gärningar – och att det är Gud som ska ha äran för de goda gärningarna! Det är inte lätt för oss, samtidigt är det ett så befriande budskap som inte alltid är lätt att ta till sig. En bok jag läst flera gånger. Citat: Många goda gärningar som människor gör, kan i våra ögon se förvillande identiska ut med den äkta frukten, som Anden låter växa fram i en kristens liv. Men Gud kan vi aldrig lura. han ser motiven bakom gärningarna. Han ser till hjärtat.

Betyg:  [5 av 5 stjärnor!]

Äktenskap i sikte

Hej Madeleine!

Jag har precis läst din bok ”Äktenskap i sikte” och tyckte den var mycket bra. Underbart att få läsa om något som man som ogift tänker mycket på, men som det sällan undervisas om i kyrkorna.

Din bok var mycket fyllig och genomtänkt, ärlig och rak. Och starkt bibelförankrad, förstås!

Jag vill bara uppmuntra dig och din man att fortsätta med det ni gör!

Anneli Rosén, Malmö