Köpinformation

Alla priser visas i svenska kronor inklusive moms. Momsen är 6 % på böcker och 25 % på övriga produkter.

Den här e-handeln är utformad för att du enkelt skall kunna bekanta dig med vårt sortiment av böcker och undervisnings-CD m m. Beställning av böcker och inspelad undervisning sker genom att lägga önskade varor i varukorgen och sedan gå till kassan. Följ sedan de instruktioner som ges.

När beställningen är slutförd kommer också en bekräftelse som e-post. Om du inte har en e-postadress kan du beställa via ordertelefon 0793-500 722.

Leveranstid
Normalt levereras dina varor inom 2-5 arbetsdagar.

Betalning till Plusgiro 29 60 87 – 0 med faktura eller swish 0793-500 722.
Betalning görs inte on-line, utan en vanlig faktura kommer på posten tillsammans med de beställda varorna (alt. förskottsbetalning). Vi levererar per post till alla adresser inom Europa.

En kreditvärdering / kreditprövning görs för varje kund. Om du önskar undvika denna kan du betala i förskott. Skriv i så fall detta i meddelanderutan när du är i kassarutinen så sänder vi en förskottsfaktura till dig via mejl. Vi kan även ibland be kunder att betala i förskott när vi känner oss osäkra på om vi vågar ge kredit.

Rabatter
Du får 10% rabatt när du handlar för minst 300 kr. OBS! För att få din rabatt måste du använda koden rabatt10%
Fyll i den på avsedd plats i kassan.
Du får 20% rabatt när du handlar för minst 600 kr. Skriv in koden rabatt20% när du kommer till kassan!

RABATTSTEGE för kategori Nils Ibstedts böcker:
20% rabatt när du handlar för minst 390:- Använd rabattkod IBS20
30% rabatt när du handlar för minst 580:- Använd rabattkod IBS30
40% rabatt när du handlar för minst 775:- Använd rabattkod IBS40
Du som är elev på Vingårdens distansbibelskola får 20% rabatt vid köp av böcker frånböcker utgivna på Vingårdens förlag och Nils Ibstedt IBE-förlaget. Rabatten dras av när anger koden “bibelskolelev” när du kommer till kassan.
Priser och fraktkostnad
Vi erbjuder fakturabetalning med 30 dagars kredit. Vid större beställningar kan kreditprövning göras.
Frakt (enbart postens avgift) tillkommer på produkternas pris. Fraktens belopp visas i sammandraget innan beställningen slutförs.
I Sverige sker betalning till Plusgiro 29 60 87-0.
Betalning i Finland och Norge
För våra finska och norska kunder rekommenderar vi inbetalning med s k EU betalning för att undvika dyra avgifter. Du kan kontrollera möjligheten till EU betalning med din bank. Avgiften burkar röra sig mellan 0-3 euro.

EU betalning sker till: IBAN-kod: SE0795000099603402960870 och SWIFT-kod (eller BIC): NDEASESS (Om banken kräver mottagaradress anges: Vingården, Lärkvägen 26, SE-284 37 Perstorp, Sweden).

Handgjorda böcker
Vissa böcker är handgjorda (print-on-demand). Detta finns i så fall angivet i bokbeskrivningen. Handgjorda böcker varierar något i utseende sinsemellan. Ryggen kan vara lite vågig, och limningen blir något sämre än för böcker som görs på professionellt bokbinderi. Vi strävar dock efter att även dessa böcker ska vara så trevliga och hållbara som möjligt. Fast vi är allra mest noga med innehållet, oavsett hur våra böcker tillverkas.

Returer
Enligt lag har konsument vid distanshandel 14 dagars returrätt. Kontakta alltid oss före en retur för anvisningar om hur du ska göra. Generellt gäller att du ska returnera varorna tillsammans med fakturan och bifoga betalning för vår portokostnad (om du betalat i förskott kommer vi att dra av portot när vi återbetalar till dig). Om vi ska återbetala måste vi också ha ditt kontonummer att betala till, vid beställningar från utlandet inom EU hela IBAN-koden och SWIFT-koden. Returrätten gäller inte vid beställningar från andra länder. Du ansvarar för att varan kommer hel och oanvänd till oss. Om varan är skadad kommer du att debiteras hela kostnaden. Böcker får t ex inte ha prislappar påsatta, inte heller böjda, repade eller på annat sätt ha slitna omslag. Returrätten gäller inte heller produkter som specialtillverkas för kunden, t ex CD-, DVD- och Blue ray-skivor. Dessa bränns speciellt för varje kund.

Kontakt
Vid frågor eller för beställningar går det också att ringa oss direkt på 0793-500 722, oftast alla dagar kl 9-19, eller e-posta ett meddelande. Företagskunder och utländska kunder kan gärna kontakta oss direkt. Du kan enkelt kontakta oss här: post@vingarden.org