Köpvillkor

Kreditvärdering

En kreditvärdering / kreditprövning görs för varje kund. Om du önskar undvika denna kan du betala i förskott. Skriv i så fall detta i meddelanderutan när du är i kassarutinen så sänder vi en förskottsfaktura till dig via mejl. Vi kan även ibland be kunder att betala i förskott när vi känner oss osäkra på om vi vågar ge kredit.

Betygsätt ditt köp

Efter ca 20 dagar kommer du att få ett mejl där du ombeds ge ditt omdöme om Vingården och produkten/erna du köpt. Som tack för får du en rabattkod att användas vid nästa inköp.

Returer

Enligt lag har konsument vid distanshandel 14 dagars returrätt. Kontakta alltid oss före en retur för anvisningar om hur du ska göra. Generellt gäller att du ska returnera varorna tillsammans med fakturan och bifoga betalning för vår portokostnad (om du betalat i förskott kommer vi att dra av portot när vi återbetalar till dig). Om vi ska återbetala måste vi också ha ditt kontonummer att betala till, vid beställningar från utlandet inom EU hela IBAN-koden och SWIFT-koden. Returrätten gäller inte vid beställningar från andra länder. Du ansvarar för att varan kommer hel och oanvänd till oss. Om varan är skadad kommer du att debiteras hela kostnaden. Böcker får t ex inte ha prislappar påsatta, inte heller böjda, repade eller på annat sätt ha slitna omslag. Returrätten gäller inte heller produkter som specialtillverkas för kunden, t ex CD-, DVD- och Bluray-skivor. Dessa bränns speciellt för varje kund.

Brev och paket kvarligger 14 dagar efter ankomst. Ej uthämtat brev / paket debiteras med 200:-

Säkerhet

Vingårdens kunder och registrerade användare samtycker till att Vingårdens egen marknadsföring kan ske via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Vi lämnar inte ut uppgifter till tredje part, men om Vingården skulle upphöra eller övertas måste vi kunna lämna över kundregistret åt vår efterföljare. Marknadsföring via e-post och sms regleras i marknadsföringslagen.

Vi sparar de uppgifter du matar in i webshopen samt uppgifter av betydelse för kreditvärderingen. Uppgifter om betalningspåminnelser sparas även. Du har rätt att begära ett utdrag över uppgifterna, samt begära att vi raderar vissa uppgifter, ifall vårt kundförhållande upphör varaktigt. Vi kan dock inte radera tidigare fakturor och grundläggande uppgifter för att identifiera dig som vår kund. En förutsättning för att radera uppgifter är att du fullgjort din betalningsskyldighet.