Publicerad den Lämna en kommentar

Madeleines nya bok om förakt, förtal och om rätt inställning i prövningarna

Raka spåret till makt och framgång? Det är vad djävulen frestade Jesus med innan han började sin offentliga tjänst. (Se Matt 4:8-10 och Luk 4:5-8)
Har du hört förkunnelse som utlovar framgång i allt om du har den tro som förkunnaren menar vara den rätta? Säkert!

Men Jesus tackade bestämt nej. Ändå är han den klart framgångsrikaste i hela universum. Hur det gick till? Han valde Skriftens väg: lydnad för Guds vilja intill döden på korset. På vägen dit fick han möta det djupaste förakt av av de människor som han offrade sig för. ”Han var så föraktad att vi räknade honom för intet.” (Jes 53:3) Först därefter kom upphöjelsen.

Profeten Jesaja profeterade om honom:

Se, min tjänare skall hava framgång; han skall bliva upphöjd och stor och högt uppsatt.
Vem trodde vår predikan, för vem var HERRENS arm uppenbarad?
Som en späd planta sköt han upp inför honom, som ett rotskott ur torr jord. Han hade varken skönhet eller majestät. När vi såg honom var hans utseende inte tilldragande.
Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet. (Jes 52:13-53:3)

Är du villig att bli Jesu efterföljare? Är du villig att ta emot inte bara framgång, utan också det som ofta föregår upphöjelse och erkännande: förakt, förtal och förnedring? Det är detta min nya bok handlar om.

Madeleine

Du kan beställa den här för 89:- + porto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *