Välkommen till Nils Ibstedts hemsida!

 

Start
Nils Ibstedt
Familjen
Mina böcker
Kyrkor och dop
Missionären
Predikningar
Kyrkritningar
PDF för nedladdning
PDF in English
Konstverk
Beställning

 

Nils Ibstedt - en personberättelse

Glimminge -

Är det Sveriges vackraste ortsnamn?

Eller är det Grantinge?

Nils Ibstedt, Glimminge, kommer från Göingebygden i nordöstra Skåne och har sina rötter i dessa ortsnamn. Hans far, Emil, är född i Grantinge utanför Stoby och hans mor, Ester, i Glimminge. Själv är han född i missionskyrkan i Knislinge där fadern då var pastor.

Nils berättar:

"Då jag var 10 år, flyttade vår familj till Malmö. Som klassföreståndare fick jag då en teckningslärare som även han kom från Göinge. Han var suverän på att teckna hästar. Varje dag fick jag låna en hästteckning av honom som jag ritade av och visade upp nästa dag. När han visade upp sina målningar från bokskogen i norra Skåne, så dröjde det inte länge förrän jag själv började att måla i olja. Så väcktes intresset för teckning och målning genom en lärare som uppmuntrade och inspirerade.

Under åren i Malmö blev det först realexamen på Malmö Aftonskola. Sedan blev det utbildning till byggnadsingenjör och studier i arkitektur. Under större delen av mitt verksamma liv har jag arbetat som missionär i Japan. Men penseln har följt med mig hela tiden och givit många sköna stunder bland Japans höga berg och djupa dalar - skönhetsupplevelser som givit en djup dimension åt hela livet. Eftersom pingstmissionen hade en lägerplats i närheten av det berömda Fujiyama, Japans "heliga berg", så har det blivit ganska många fujimålningar under åren. År 1983 blev jag ombedd att hålla en utställning på Sweden Center, inne i hjärtat av Tokyo.

 

 

Personuppgifter – Nils Ibstedt

Utbildning och arbeten

Inom byggnadsfacket:

Utexaminerades som byggnadsingenjör vid Högre Tekniska Läroverket i Malmö 1948. Studerade arkitektur för professorerna Fritz Jaenecke och Sten Samuelsson i samband med anställning på deras arkitektkontor 1949 till 1952. Arkitekt för Swedish School, Kosai Cho, två lägerplatser och ett tiotal kyrkor i Japan. Kyrkor som ritats i Sverige är pingstkyrkorna i Älmhult, Habo, Malå, Bjärnum, Klevshult, Hok, Eslöv, Emmaboda, Broby m fl. (Se "Kyrkritningar" och "Kyrkor och dop")

Inom konsten:

Studier i klassisk grekisk konst för konstnär Jules Schyl och i figurteckning på Skånska Målarskolan, Malmö. Utställning av olja bland annat på Sweden Center, Roppongi, Tokyo. Medlem i konstnärsföreningen KOF.

Inom missionen:

Min förste bibellärare var Aron Andersson, pastor och grundare av Filadelfiaförsamlingen i Malmö. Utbildade mig till evangelist och pastor vid bibelskolor i Filadelfiakyrkan i Stockholm åren 1951-53. Lärare var Levi Pehtrus, Samuel Nyström, Allan Törnberg, Tage Sjöberg samt Georg Gustavsson. Utbildade mig till missionär genom studier i teologi och engelska vid Assemblies of God´s Bible College i Kenley i London (rektor: Donald Gee), och vid Elim Bible College (rektor: John Bradley) under åren1957 – 1960. Studerade japanska vid Naganuma Nipongo Gakko, Tokyo. Arbetade som missionär, bibellärare och kyrkoarkitekt i Japan från 1961 till 1991. Undervisade i eskatologi vid Kansai Bible Institute i Nishinomiya Japan under åren 1982-1991 (Se "Kyrkor och dop")

Inom litteraturen:

Har författat och illustrerat tio böcker:

1 Kungasönerna på marsch

2. Kungasönerna i Babylon

3. Daniels visioner & Apokalypsen

4. Tidens tecken - Kristi återkomst & de yttersta dagarna

5. Lärjungarna - Åskans söner

6. Lärjungarna - I brytningstider

7. Lärjungarna - När himlen öppnade sig

8. I Mästarens fotspår

9. Johannes på Patmos

10. Uppenbarelseboken - kommentarer, tolkningar, studier

 

Se: Recensioner och alla bilder på Mina böcker

 

 

"Honom (Jesus) älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje, då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning."

1 Petr 1:6-9 SFB.

 

Hemsidan uppdaterades senast 2018-04-20

 

Start Nils Ibstedt Familjen Mina böcker Kyrkor och dop Missionären Predikningar Kyrkritningar PDF för nedladdning PDF in English Konstverk Beställning

Copyright IBE-förlaget. Senast ändrad: 20 april 2018
Skicka e-post till Vingården för frågor eller kommentarer: post@vingarden.org