Välkommen till Nils Ibstedts hemsida!

 

Start
Nils Ibstedt
Familjen
Mina böcker
Kyrkor och dop
Missionären
Predikningar
Kyrkritningar
PDF för nedladdning
PDF in English
Konstverk
Beställning

Uppenbarelseboken - kommentarer, tolkningar, studier

Denna bok är en omfattande ”vers för vers” kommentar till Uppenbarelseboken på över 700 sidor med över hundra illustrationer. Ny upplaga!

Beställ

Utdrag ur Göran Olanders recension i Shalom:

Ibstedts bok är en vers-för-vers-genomgång av Bibelns sista bok, utförd med en berömvärd noggrannhet. …Den är sprängfylld med alla de bibliska sammanhang man behöver för att kunna närma sig denna apokalyptiska bok. Jag vet att många människor drar sig för att läsa Uppenbarelseboken för att man inte förstår vad där står. Till alla dem vill säga: Låt Nils Ibstedt bli er ciceron, han hittar verkligen väl och går inte vilse. …

Jag kan inte tänka mig ett mer seriöst bibelstudium än det man kan bedriva utifrån dessa 700 sidor. Det är en bok som man läser med papper och penna och bibel bredvid. …

Det bästa genomgående draget i framställningen nog grundsynen att Gud är historiens Gud som handlar med sitt eget utvalda folk och alla andra folk mot det stora himmelska målet. Man förstår något av Guds stora plan, ja, man får läsa om den framtid som ännu inte är här.

Göran Olander, präst i Svenska Kyrkan:

Boken skulle kunna kallas ett praktverk. Den är en detaljerad vers-för-vers-kommentar till hela Uppenbarelseboken. Dessutom innehåller den cirka 100 illustrationer.…

Boken är en guldgruva för den som vill sätta sig in i Bibelns mest svårförstådda bok.

Holger Nilsson i Facklor

Denna bok är ett historiskt/bibliskt uppslagsverk utan motstycke och en fantastisk källa till fördjupning i eskatologins frågeställningar.

Bernt Modig, f d historielärare

Även om antalet sidor vid första påseendet kan uppfattas som avskräckande, så törs jag utlova att den som beger sig ut på en vandring tillsammans med Nils Ibstedt i Uppenbarelsebokens fascinerande värld, snart har glömt sidnummer och textmängd. Med Nils Ibstedt som guide garanteras en tankeväckande läsupplevelse oberoende av om man i allt delar alla hans tolkningar .. I alla händelser kan vi fastslå att allt Bibeln förutsagt kommer att gå i hundraprocentig uppfyllelse. Bokens värde höjs avsevärt av Ibstedts egna illustrationer, där han använt sin konstnärliga förmåga att visualisera Uppenbarelsebokens märkliga händelser och gestalter.

I denna bok och genom hela sitt författarskap så framträder Ibstedts breda och djupa kunskap inom vitt skilda ämnen som vetenskaplig forskning, teologi, historia och språk m.m.

Henry Nordin Redaktör för Israels Vän

I förordet av pastor Elon Svanell: I en lättläst framställning, som är såväl underhållande som undervisande, får läsaren en levande skildring av livet på Bibelns tid, och hur det mycket väl kunde ha gestaltat sig för dem som blev Jesu lärjungar.

Inbunden presentbok på hela 688 sidor.

IBE-förlaget, distribueras av Vingården förlag.

 

Innehåll:

1. Inledning med ämnesregister

2. Kristusvisionen och de sju församlingarna kap 01C – 03F

3. De sju inseglen kap 04-11B

4. Den sjunde basunen kap 11B-19A

5. Kristi återkomst och Millenniet kap 19B-20A

6. Den yttersta domen och en ny himmel och en ny jord kap 20B-22B

7. Appendix av relaterade ämnen 01-25

 

 

 

   

 

 

 

 

Start Nils Ibstedt Familjen Mina böcker Kyrkor och dop Missionären Predikningar Kyrkritningar PDF för nedladdning PDF in English Konstverk Beställning

Copyright IBE-förlaget. Senast ändrad: 14 maj 2018
Skicka e-post till Vingården för frågor eller kommentarer: post@vingarden.org