Välkommen till Nils Ibstedts hemsida!

 

Start
Nils Ibstedt
Familjen
Mina böcker
Kyrkor och dop
Missionären
Predikningar
Kyrkritningar
PDF för nedladdning
PDF in English
Konstverk
Beställning

 

Beställning av Nils Ibstedts böcker

IBE-förlaget

Titel

Pris

Kungasönerna på marsch

Kungasönerna på marsch, 36 kapitel, 288 sidor. Illustrerad. En bok i romanform om Daniel och hans vänners strapatsrika färd i det första fångenskapståget från Jerusalem till Babylon 605 f Kr. Inbunden

 

Beställ

225,-

Kungasönerna i Babylon

Kungasönerna i Babylon, fortsättning av föregående bok. Den handlar om Daniel och hans vänners händelserika liv som Herrens representanter i världsstaden Babylon samt om Daniels profetior fram till vår tid. 36 kapitel, 320 sidor. Illustrerad. Inbunden, 150:-

Beställ

225:-
 

Kungasönerna på marsch och Kungasönerna i Babylon är lämpliga presentböcker till ungdomar, bibelskolelever och konfirmander som därmed kan få veta mer om kristendomens rötter i judendomen. Båda böckerna kan vara av intresse för alla som vill fördjupa sin kunskap i Bibeln och i dess historiska bakgrund (Ur förordet).

Recension: Staffan Swahn i Pingst.nu: Böckerna är en form av historisk roman där författarens rika kunskap är stommen för en berättelse med stor sannolikhet. Läsaren får en fantastisk miljö uppritad, både i text och illustrationer, och Danielsboken blir på det här sättet mycket levande.

 

 

 

Daniels Visioner & Apokalypsen.

Illustrerad kommentar till Danielsboken och Apokalypsen med varje vision debatterad i dialogform mellan representanter för olika tolkningar. Illustrerad, 192 sidor, inbunden.

Recensioner: Inger Lindau i Shalom över Israel: "En guldgruva för studier av profetiorna."

Staffan Swahn i Pingst.nu: "Samtalsformen blir väldigt levande och det blir lättare att hänga med i de riktigt tunga bitarna med det rika symbolspråket."

Beställ

 

195:-

Tidens tecken KRISTI ÅTERKOMST & de yttersta dagarna

Detaljerad framställning av tidens tecken.

En studiecirkel med samtal om när och hur Kristi återkomst kommer att ske.

Olika tolkningar bryts mot varandra.

Ett "fågelperspektiv" av de yttersta dagarna.

Fortsättning av studiecirkeln: "Daniels Visioner & Apokalypsen".

Illustrerad. 256 sidor, inbunden. 150:- inkl moms + porto. (Båda 250:-)

 

Recensioner: En guldgruva till 100%. Mycket välgjord, uppbygglig och framförallt en rik skatt! – Högintressant och aktuell! En guldgruva för studier av profetiorna!

Ny omarbetad och utökad upplaga 2014!

Beställ

235:-

Lärjungarna IÅskans söner

 

 Den första boken i en serie om Jesu lärjungar.

 

I förordet av pastor Elon Svanell: I en lättläst framställning, som är såväl underhållande som undervisande, får läsaren en levande skildring av livet på Bibelns tid, och hur det mycket väl kunde ha gestaltat sig för dem som blev Jesu lärjungar.

Inbunden. 30 kapitel, 208 sidor.

Beställ

 

195:-

Lärjungarna II – I brytningstider.

Handlar om lärjungarnas ungdomstid, framtidsdrömmar – med och motgångar i brytningstider. Genom olika föredrag får man veta mer om Israels utkorelse och dess historia, den grekiska kulturen och romarrikets dominas.

– Nils Ibstedt har en oerhörd kunskap och man imponeras av den bredd på insikt och research han tillämpar i förening med sin förmåga att med fantasi låta de faktiska och historiska händelserna få gestalt och landa i romanens form – helt trovärdigt.

Missionär Roland Nelsson f d direktor för Erikshjälpen

192 sidor, inbunden.

Kan beställas på Semnos förlag eller Vingården.

Beställ

 

195:-

Lärjungarna III – När himlen öppnade sig.

Den handlar om lärjungarnas fortsatta utveckling, judisk tradition och samtidskultur, samt om Johannes döparens verksamhet fram till Jesu dop.

208 sidor, inbunden.

Kan beställas på Semnos förlag eller Vingården.

Beställ

195:-

 

 

I Mästarens fotspår

320 sidor, inbunden. Dem handlar om tre avgörande upplevelser i samband med kallelsen att bli Jesu lärjungar och de första årens vandringar i Mästarens fotspår fram till ”härlighetens berg” då Jesus uppenbarade sin gudomshärlighet för tre av lärjungarna.

Ny upplaga!

Beställ

195:-

Johannes på Patmos - en dokumentärroman om aposteln Johannes upplevelser på Patmos

Ett helt nytt sätt att läsa Uppenbarelseboken på –

Provläs första kapitlet! (klicka på länken nedan) http://vingarden.org/wp-content/uploads/Kap_01_Joh_-Patmos.pdf

Bibelns sista bok – Johannes Uppenbarelse – upphör aldrig att fascinera och intresset för den bara ökar alltefter som vi närmar oss avslutningen av den tidsålder som Jesus kallade för hedningarnas tid. ”Johannes på Patmos” är en aktuell framställning med en realistisk beskrivning av vad som kommer att hända framöver enligt de uppenbarelser som aposteln Johannes fick på Patmos.

 

Inbunden och påkostad presentbok på hela 416 sidor med ca 120 illustrationer, varav 48 i färg, av författaren. 49 kapitel + 8 intressanta appendix- kapitel.


Beställ

235:-

 

 

Uppenbarelseboken

Nu i bokform! Andra upplagan - uppdaterat och reviderad och med högupplösta bilder.

Nils Ibstedts samlade kommentarer till hela Uppenbarelseboken. Kapitel, vers, sammanhang och frågeställningar tolkas och förklaras.

Kan beställas från Vingårdens webshop eller per telefon 0435-357 05.

Beställ

Samtliga titlar kan beställas på Vingårdens förlag: post@vingarden.org eller skriv till Vingården, Lärkvägen 26, 284 37 Perstorp. Telefon 0435-357 05

Rabatter:

20% rabatt när du handlar för minst 390:- Använd rabattkod “IBS20”
30% rabatt när du handlar för minst 580:- Använd rabattkod “IBS30”
40% rabatt när du handlar för minst 775:- Använd rabattkod “IBS40”

Ring Vingårdens förlag 0435-357 05
 

 

Start Nils Ibstedt Familjen Mina böcker Kyrkor och dop Missionären Predikningar Kyrkritningar PDF för nedladdning PDF in English Konstverk Beställning

Copyright IBE-förlaget. Senast ändrad: 20 april 2018
Skicka e-post till Vingården för frågor eller kommentarer: post@vingarden.org