Webshop

Alla länkar till webshopen öppnas i nytt fönster. Om länken inte fungerar så högerklicka och välj ”öppna i nytt fönster”.

Vingården

Peter & Madeleine Wallgren

Under hela sin uppväxt var Madeleine en sökare och funderade över meningen med livet. Som ett led i sitt sökande började hon efter gymnasiet studera teologi i Lund, studier som dock snart ledde till att barnatron smulades sönder.

1972 kom hon i kontakt med Jesusrörelsen och fick möta Jesus Kristus som sin Frälsare och Herre. Under studieåren lärde hon känna kristna från alla sammanhang. Redan som nykristen visade Herren att hennes livsuppgift var att bygga broar och undervisa allt Hans folk om hur man bygger sitt liv på Kristus

Hon avlade teologie kandidatexamen och prästvigdes i Lund 1976. Peter blev tandläkare ett år senare. Även Peter var en sökare under sin uppväxt och tron mognade fram efterhand.

De arbetade i sina yrken i 8 respektive 7 år, varefter de ägnade ett år åt studier på bibelskola. Under det året började visionen om Vingården ta form. Vingården skulle bli en plats där de som brottas med problem av olika slag kunde få svar och hjälp med sina frågor.

Efter fem års studier med speciell tonvikt på att lära sig Bibelns grundspråk, grekiska och hebreiska, prästvigdes hon för Lunds stift. Under sina åtta år som präst tjänade hon i olika församlingar och fick många nyttiga erfarenheter. Sedan följde en termins studier på Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem (STI). Kallelsen att undervisa bleknade dock inte, och sedan hon och Peter gift sig började äntligen drömmen ta form: en egen heltidsbibelskola.

Vingården började som en ettårig, helt fristående internatbibelskola. Eleverna kom med en hunger att få lära känna Herren på ett djupare plan och med en iver att få studera och praktisera Ordet.

Under tiden blev Madeleine medveten om en längtan hon länge hade haft, men inte klart hade förstått - att få lov att skriva ner sin undervisning. Detta blev början till Vingårdens Korrespondensskola som började 1984.

Snart följde också böckerna som paret skriver utifrån sina egna erfarenheter. Flera böcker handlar om problem de själva brottats med och som Herren visat lösningar på.

I december 2003 lämnade Peter och Madeleine Skåne för att flytta till Hälsingland  där Madeleine fick en tjänst som församlingsledare och bibellärare. De återvände till Skåne i september 2011.

Madeleine och Peter reser också fria kallelser.

Forts

Kontakta Vingården

E-post: post[snabel-a]vingarden.org

Telefon 0435-35705

Plusgiro 29 60 87 - 0

TELEFONTIDER:

9-18 måndag till fredag

Besök endast efter överenskommelse.